Aanmelden
Begeleid Wonen Nederland is een zorg organisatie en de naam kan het niet letterlijk genoeg zeggen; wij voorzien in begeleid wonen. Wij begeleiden jongvolwassenen van 18+ naar volledige zelfredzaamheid en zelfstandigheid. We zijn er voor jongeren vanaf 18 jaar, met een passende indicatie voor psychiatrie of LVG. Zij hebben verschillende achtergronden, zoals een stoornis, beperking of ervaring uit het verleden die de weg naar zelfredzaamheid vermoeilijkt. Toch hebben ze allemaal iets gemeen; de motivatie deze zelfredzaamheid en zelfstandigheid te willen bereiken!
En daar helpen wij bij! Wij zijn ervoor om samen door middel van begeleiding zelfredzaamheid mogelijk te maken. Op welk leefgebied de hulpvraag ook ligt, samen kijken we naar wat nodig is om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Belangrijk voor je aanmelding
Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie nodig vanuit de gemeente of het CIZ. Het grootste deel van onze zorg wordt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergoed. Daarom heb je van jouw gemeente een zogenaamde beschikking nodig. Binnen de regio van jouw gemeente kan je een beschikking aanvragen bij centrum toegang voor beschermd wonen of ambulante wmo begeleiding. Zij kijken specifiek op welke leefgebieden er begeleiding nodig is. Bijvoorbeeld voor wonen, financiën, regie op eigen leven, huiselijke relaties, sociaal netwerk of maatschappelijke participatie. Samen met de cliënt wordt er gekeken welke zorg er nodig is. Uiteraard geldt het krijgen van een passende beschikking alleen als je over een geldige zorgvraag beschikt die voortkomt uit een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid. Onze diensten worden geleverd vanuit het (ZIN) zorg in Natura en vanuit het (PGB) persoonsgebonden budget.
Wij kunnen alleen helpen als jij dat écht wil
Begeleid Wonen hanteert een aantal voorwaarden voor het kunnen aanmelden van begeleid wonen. Een van de belangrijkste voorwaarden is het feit dat je daadwerkelijk gemotiveerd bent en je je begeleidbaar opstelt. Wij kunnen jou alleen helpen als je dat zelf ook écht graag wilt. Daarnaast is het een voorwaarden dat je een dagbesteding hebt van minimaal 20 uur in de week of bereid bent dit te ondernemen.
Hoe kom je in aanmerking?
Stap 1: Aanmelden bij de gemeente
Op de website van jouw gemeente vind je hoe je een beschikking kunt aanvragen voor de gewenste zorg. Via de websites van de centrumgemeenten waarvoor je je wilt aanmelden kun je meer informatie ontvangen. De gemeente kan met jou in een gesprek om goed te kijken welke soort zorg bij je past en welke beschikking hiervoor nodig is. Uiteraard kun je op ieder moment ook met ons contact opnemen. Wij denken graag met je mee.
Stap 2: Aanmelden bij Woonzorg
Een aanvraag voor Begeleid Wonen Nederland is via een paar stappen zo gerealiseerd. Download hier het inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier kun je volledig ingevuld sturen naar onderstaand e-mail adres. Wanneer je indicatie bij de gemeente binnen is kan je deze beschikking als bijlagen toevoegen in de aanmeldings e-mail. Wanneer je de e-mail hebt verstuurd wordt deze in behandeling genomen en vervolgens nemen wij contact met je op.
Woonzorg Tilburg | clientenbureau@woonzorgtilburg.nl |
Woonzorg Eindhoven | clientenbureau@woonzorgeindhoven.nl |
Woonzorg Apeldoorn | clientenbureau@woonzorgapeldoorn.nl |
Stap 3: Wachtlijst voor Woonzorg
Iedere aanmelding wordt bij ons op professionele en serieuze wijze in behandeling genomen. Binnen 5 tot 7 werkdagen kan je een reactie verwachten waarin wij een nader besluit toelichten. Als wij denken dat wij geen passende zorg kunnen bieden of de zorgvraag niet aansluit ontvang je hier informatie over. Wanneer wij denken dat wij passende zorg kunnen bieden, wordt je aanmelding verwerkt en ontvang je van onze contactpersonen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.
Wacht niet tot het te laat is
Hulp vragen is niet makkelijk. Misschien is hulp vragen wel het moeilijkste wat er is. Maar je bent niet alleen en wij kunnen je helpen. Wij staan graag voor je klaar en bieden hulp op meerdere leefgebieden. Er zijn mensen die zichzelf niet meer kunnen redden door een flinke depressie, een angststoornis, autisme, ADHD, al of niet in combinatie met een verslaving, bijvoorbeeld aan gamen of blowen. Anderen kunnen moeilijker zelfstandig functioneren vanwege ziektebeelden zoals borderline of psychotisch gedrag. Wat je hulpvraag ook is, wij kijken samen met jou naar wat er nodig is! Vul het inschrijfformulier in en meld je aan.
Als je er de voorkeur aan geeft om je in te schrijven door middel van een geprint formulier dan kun je het hieronder downloaden: