Jong van geest, ervaren en positief over jouw ontwikkeling. Ervaar hoop, motivatie en de stimulans om te werken aan zelfredzaamheid en zelfstandigheid.
Woonzorg: begeleid en beschermd wonen in Apeldoorn
Kleinschalige woonzorg in Apeldoorn: we maken van begeleid wonen een thuis. Met echte aandacht en de belangrijke begeleiding, in een huiselijke sfeer die warm aanvoelt.
Onze bewoners zijn jongvolwassen, in de leeftijd van 18 tot circa 30 jaar. Met verschillende achtergronden, al zijn ze allemaal gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. We geven ze met onze woonzorg het steuntje in de rug dat ze daarbij goed kunnen gebruiken.
Let op: al onze bewoners hebben een passende indicatie voor psychiatrie of LVG.
Oplossing: begeleid wonen met aandacht
Begeleid wonen voelt bij ons als een thuis. Dankzij begeleiding met aandacht, door een jong team van positieve medewerkers in Apeldoorn. In een huiselijke sfeer, in een omgeving die van nature in de juiste mate stimuleert.
We begeleiden met aandacht, bijvoorbeeld als het gaat om dagbesteding en het zetten van de eerste stapjes naar een sociaal netwerk. Met aandacht voor de huiselijke relaties, lichamelijke verzorging en geestelijke gezondheid. En met ondersteuning voor huisvesting en financiën, om ook die basis goed op de rit te krijgen. Met een persoonlijk ondersteuningsplan, waarin we de voortgang regelmatig vastleggen en waarmee we bijhouden hoe het gaat.
Ervaren en open
Ondanks de gemiddeld jonge leeftijd weten we uit ervaring wat onze cliënten nodig hebben. Dankzij open medewerkers op meerdere locaties, dus overal met de aandacht die bewoners verdienen.
We zijn enorm gemotiveerd om te helpen de eerste stappen te zetten naar zelfstandigheid. Met aandacht voor ervaringen uit het verleden, een stoornis, een beperking of een andere belangrijke achtergrond. Die vraagt om een steuntje in de rug, dat we graag aanbieden.
Over ons
Woonzorg Apeldoorn is een erkende zorginstelling die volop in ontwikkeling is. Kwaliteit staat daarom centraal in het beleid van onze organisatie.
Aanbod
Wij bieden verschillende vormen van (woon)begeleiding aan. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gekeken naar een passende vorm van begeleiding.
Werkwijze
Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Wij bieden een programma aan waarin jongeren en (jong)volwassenen begeleid worden op weg naar zelfstandig wonen.
Gediplomeerd en deskundig
Psychiatrische of LVG-indicatie in Apeldoorn? Uiteraard werken we uitsluitend met gediplomeerde medewerkers. Uitermate deskundig in hun vakgebied, met een open houding en duidelijke manier van communiceren.
Met woningen op de juiste afstand van elkaar en met de mogelijkheid om bewoners die bij elkaar passen met elkaar samen te laten wonen. Voor jongvolwassenen met (meervoudige) gedragsproblemen en licht verstandelijk gehandicapten. Die we de begeleiding bieden die ze nodig hebben, in de diverse woonvormen en altijd met een vaste persoonlijk begeleider.
Gediplomeerd en ervaren personeel
Het personeel bij Woonzorg Apeldoorn heeft een functiegericht diploma behaald + begeleiding vanuit werkervaring en/of persoonlijke ervaring.
24 uur per dag bereikbaarheid
In geval van nood bieden wij onze cliënten en betrokkenen 24 uur per dag en 7 dagen per week directe hulp. Je belt hiervoor met de bereikbaarheidsdienst.
Meer dan een dak boven je hoofd
We helpen je grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.
Wonen in een positieve omgeving
Onze woningen zijn bewust gecentreerd maar het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; ze hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken.
Huishoudelijk sfeer & kleine organisatie
We zijn een kleinschalig initiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht kunnen voorzien. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich echt thuis voelen.
Training op maat en Bootcamp
Bewegen is leuk en belangrijk. Het is een mooi moment om samen te werken en plezier te hebben. Hierbij leer je hoe je je energie en andere emoties positief kunt inzetten.
Aanmelden
Veelgestelde vragen
Begeleid wonen in je eigen woning?
Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.
Wat kost begeleid wonen?
Onze begeleid wonen trajecten worden vergoed vanuit de gemeente en/of SVB. Hiervoor is een indicatie voor ‘beschermd wonen’ nodig. Een indicatie kun je aanvragen via je eigen gemeente. Afhankelijk van je indicatie betaal je zelf wel of geen huur.
Wat als ik al onder begeleiding woon?
Ben je aangesloten bij een andere zorginstelling Maar heb jij het gevoel dat je (beter) past binnen een begeleid wonen traject via Woonzorg? Vraag dan aan je begeleider je bij de aanvraag te helpen of neem contact met ons op.
Is begeleid wonen iets voor mij?
Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen is er een indicatie (beschikking) nodig. Heb je dat niet en ben je niet aangesloten bij een andere zorginstelling, dan is het eerste aanspreekpunt je eigen gemeente.
Wat mag ik verwachten van begeleid wonen?
Begeleid wonen via woonzorg betekent een kleinschalig wooninitiatief. Zo dat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden een huiselijke sfeer belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen.
Waarom kies je voor begeleid wonen?
Begeleid wonen is een bewuste keuze die je samen maakt. Bewust kiezen om samen de eerste stappen naar zelfstandigheid te zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis of beperking of andere achtergrond vragen soms om een duwtje in de rug; wij helpen daarbij.
Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie wonen?
Begeleid wonen is voor jongeren vanaf 18 met een LVG of GGZ diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.
Hoe gaan jullie om met klachten?
Elk jaar publiceren we een jaarverslag met daarin al onze klachten welke procedures hiermee gehanteerd worden. Dit kun je terug lezen op klachten