Begeleid wonen volwassenen

Begeleid wonen voor volwassenen is een vorm van wonen waarbij zorgprofessionals indien gewenst 24/7 tot de beschikking van de cliënt kunnen staan. Dit wonen onder begeleiding is ingericht voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Begeleid Wonen Nederland is één van de toonaangevende aanbieders van begeleid wonen voor volwassenen. Deze zorginstelling is gevestigd in Eindhoven en omgeving. Begeleid Wonen Nederland verzorgt maatwerk ondersteuning in het verhogen van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid in de maatschappij.

Begeleid Wonen Nederland zorgt voor het begeleid wonen voor volwassenen met een LVG of een GGZ diagnose. Hiervoor heeft de instelling de beschikking over meer dan 25 locaties in Eindhoven of directe omgeving. Begeleid wonen kan in een zelfstandige woonvorm of door middel van het begeleid wonen in groepsvorm. Een groep van ervaren professionals nemen de begeleiding voor hun rekening waarbij het stimuleren van het gevoel van positiviteit als een belangrijk aspect van de begeleiding wordt gezien. Positiviteit geeft immers hoop wat motiverend en stimulerend werkt. Daarnaast heeft iedere begeleider een eigen expertise waardoor Begeleid Wonen Nederland mogelijkheden heeft om zorg op maat aan te bieden voor het begeleid wonen voor volwassenen.

Deze zorginstelling is een kleinschalig wooninitiatief voor het begeleid wonen voor volwassenen in Eindhoven. Deze keuze is gemaakt om de bewoners van de juiste, persoonlijke aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Kwaliteit gaat in dit geval zeker boven kwantiteit, een keuze die zeer wordt gewaardeerd door de cliënten.