arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 16:9

Waar begeleid wonen, thuis wordt.

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen

Waar begeleid wonen, thuis wordt

Waar begeleid wonen, thuis wordt.

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen

Begeleid wonen via Woonzorg 

Doetinchem

Woonzorg Doetinchem is een kleinschalig wooninitiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren en te behouden. Onze bewoners zijn jongeren en jongvolwassenen vanaf 18. Wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen daarbij. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit de gemeente nodig.

Contact opnemen

94%

Cliënttevredenheid op Zorgkaart Nederland

80%

Kan binnen twee weken bij ons terecht

78%

Vindt uiteindelijk een zelfstandige woning

Over Woonzorg

Over ons

Woonzorg Doetinchem is een erkende zorginstelling die volop in ontwikkeling is. Kwaliteit staat daarom centraal in het beleid van onze organisatie.

Lees meer

begeleid wonen aanbod

Aanbod

Wij bieden verschillende vormen van (woon)begeleiding aan. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gekeken naar een passende vorm van begeleiding.

Lees meer

Werkwijze begeleid wonen

Werkwijze

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Wij bieden een programma aan waarin jongeren en (jong)volwassenen begeleid worden op weg naar zelfstandig wonen.

Lees meer

Woonzorg Missie

Wij zijn Woonzorg

"Our story will inspire you"

Woonzorg medewerkers

Jonge en positieve medewerkers

Onze begeleiders zijn jong van geest, ervaren en positief ingesteld. De positiviteit geeft hoop, motiveert, stimuleert en is aanstekelijk!

Woonzorg Nederland

Gediplomeerd en ervaren personeel

Het personeel bij Woonzorg Doetinchem heeft een functiegericht diploma behaald + begeleiding vanuit werkervaring en/of persoonlijke ervaring.

Woonzorg Bereikbaarheid

24 uur per bereikbaarheid

Ingeval van nood bieden wij onze cliënten en betrokkenen 24 uur per dag en 7 dagen per week directe hulp. Je belt hiervoor met de bereikbaarheidsdienst.

Woonzorg zelfstandig wonen

Meer dan een dak boven je hoofd

We helpen je grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Woonzorg woning

Wonen in een positieve omgeving

Onze woningen zijn bewust niet gecentreerd. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; ze hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken.

Woonzorg omgeving

We geloven in nature en nurture

Je wordt beïnvloed door genetische factoren maar de omgeving (waar je woont, wie je vrienden zijn, wat je doet met je vrije tijd, etc.) heeft invloed op de richting die je leven op gaat.

Begeleid Wonen Nederland organisatie

Huishoudelijk sfeer & kleine organisatie

We zijn een kleinschalig initiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht kunnen voorzien. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich echt thuis voelen.

Op zoek naar begeleid wonen?

Aanmelden 

 • Sanne

  Beleidsmaker

  Berdien

  Project- regio manager

  Linda

  Cliëntenbureau & begeleider

  Anne

  Cliëntenbureau & begeleider

  Loet

  Coördinerend

  begeleider

  Chantal

  Administratief medewerker

  Wil je meer informatie over ons team of weten of er een leuke werkplek voor jou is?

  Woonzorg bewoners

  Onze bewoners

  zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

  woonzorg beschermd traject

  Ben jij gemotiveerd?

  Onze bewoners zijn jongeren en jongvolwassenen vanaf 18 tot een jaar of 30 met een LVG of GGZ-diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ze hebben er zelf voor gekozen met begeleiding te wonen en willen samen met ons de eerste stappen naar zelfstandigheid zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen hen daarbij.

  Woonzorg wooninitiatief

  Dan zijn wij het ook!

  Woonzorg Doetinchem is een kleinschalig wooninitiatief, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit de gemeente nodig.

  Woonzorg visie

  Wij geloven in Nature en Nurture.

  Door een stabiele omgeving te creëren voorzien wij jou van de juiste basis op weg naar zelfstandigheid.

  Woonzorg Nature & Nurture

  Nature en Nurture

  Aan de ene kant wordt je welbevinden beïnvloed door genetische factoren. Aan de andere kant heeft ook de omgeving (waar je woont, wie je vrienden zijn, wat je doet met je vrije tijd, etc.) invloed op de richting die je leven op gaat. Wij geloven oprecht in de kracht van een positieve omgeving. Door het creëren van een stabiele (woon)omgeving, voorzien wij jou van de juiste basis op weg naar zelfstandigheid.

  Woonzorg begeleider

  Je eigen begeleider

  Het team van Woonzorg Doetichem bestaat uit een groep ervaren professionals die naast professionaliteit allemaal een gemeenschappelijk kenmerk met zich meedragen, namelijk: Positiviteit. De positiviteit van onze begeleiders geeft hoop, motiveert, stimuleert en is aanstekelijk!

  Gezamenlijk kijken we met welke begeleider je een goede klik hebt en hoe we samen jouw pad naar zelfstandigheid kunnen bewandelen

  Woonzorg Eindhoven aanbod

  Aanbod

  We creëren en overleggen mogelijkheden adhv aanmeldingen met als doel een zo zelfstandig mogelijke woonruimte te realiseren. 

  Begeleid wonen trajecten via Woonzorg Doetinchem

  Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt verschillende vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Woonzorg Doetinchem betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

  Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of PGB.

  Woonzorg groepsbegeleiding

  Wonen met groepsbegeleiding

  Deze bewoners zijn gemotiveerd om onder begeleiding te wonen maar hebben net iets meer toezicht en begeleiding nodig. De cliënten wonen dan samen met ongeveer 5 anderen en er is altijd genoeg begeleiding aanwezig om ze vooruit te kunnen helpen. Daarnaast is er een 24/7 bereikbaarheidsdienst.

  Meer over groepswonen
  Woonzorg gezamelijke woonbegeleiding

  Gezamelijke

  woonbegeleiding 

  Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen liggen in gezonde wijken Dit zijn huizen waar je met z’n tweeën of drieën woont. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van onze bereikbaarheidsdienst.

  Meer over gezamelijke wonen

  Woonzorg zelfstandige woonbegeleiding

  Zelfstandige woonbegeleiding

  Voor deze vorm van begeleiding hebben we studio’s en appartementen. Het is bedoeld voor degenen die al wat zelfstandiger zijn. We maken begeleidingsafspraken en er wordt echt getraind op het ‘zelf leren doen’. Je wordt klaargestoomd om de volgende grote stap te nemen: geheel zelfstandig in je eigen woning.

  Meer over zelfstandig wonen

  Woonzorg ambulante woonbegeleiding

  Ambulante woonbegeleiding

  Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding? Woonzorg Doetinchem biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen.

  Woonzorg groepsbegeleiding

  We doen het samen

  • Je eigen kamer
  • 4/5 huisgenoten
  • Dagelijkse begeleiding
  • 24/7 bereikbaarheidsdienst
  • Sport & recreatie faciliteiten (oa basketbalplein, voetbalveld)
  woonzorg gezamelijke woonbegeleiding

  Samen met anderen

  • Woonhuis in/rondom Doetinchem
  • Een of twee huisgenoten
  • Wekelijkse begeleiding
  • 24/7 bereikbaarheidsdienst
  • Verantwoordelijkheid voor je eigen woning waarbij je ondersteunen

  Woonzorg zelfstandige woonbegeleiding

  Je doet het zelfstandig

  • Je eigen studio/appartement
  • Begeleiding gericht op
  • "zelf leren doen"
  • Begeleiding op afspraak
  • 24/7 bereikbaarheidsdienst
  • De volgende stap > geheel zelfstandig in je eigen woning

  Veelgestelde vragen

  Vragen voor je aanmelding?

  Begeleid wonen in je eigen woning?

  Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

  Wat kost begeleid wonen?

  Onze begeleid wonen trajecten worden vergoed vanuit de gemeente en/of SVB. Hiervoor is een indicatie voor ‘beschermd wonen’ nodig. Een indicatie kun je aanvragen via je eigen gemeente. Afhankelijk van je indicatie betaal je zelf wel of geen huur.

  Wat als ik al onder begeleiding woon?

  Ben je aangesloten bij een andere zorginstelling Maar heb jij het gevoel dat je (beter) past binnen een begeleid wonen traject via Woonzorg? Vraag dan aan je begeleider je bij de aanvraag te helpen of neem contact met ons op.

  Is begeleid wonen iets voor mij?

  Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen is er een indicatie (beschikking) nodig. Heb je dat niet en ben je niet aangesloten bij een andere zorginstelling, dan is het eerste aanspreekpunt je eigen gemeente.

  Wat mag ik verwachten van begeleid wonen?

  Begeleid wonen via woonzorg betekent een kleinschalig wooninitiatief. Zo dat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden een huiselijke sfeer belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen.

  Waarom kies je voor begeleid wonen?

  Begeleid wonen is een bewuste keuze die je samen maakt. Bewust kiezen om samen de eerste stappen naar zelfstandigheid te zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis of beperking of andere achtergrond vragen soms om een duwtje in de rug; wij helpen daarbij.

  Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie wonen?

  Begeleid wonen is voor jongeren vanaf 18 tot een jaar of 30 met een LVG of GGZ diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

  Hoe gaan jullie om met klachten?

  Elk jaar publiceren we een jaarverslag met daarin al onze klachten welke procedures hiermee gehanteerd worden. Dit kun je terug lezen op https://begeleidwonennederland.nl/organisatie/klachten/

  Aanmelden