arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 16:9

Waar begeleid wonen, thuis wordt.

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen

Bekijk ons aanbod

Waar begeleid wonen, thuis wordt

Waar begeleid wonen, thuis wordt.

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen

Bekijk ons aanbod

Begeleid wonen via Woonzorg Helmond

Woonzorg Helmond is een kleinschalig wooninitiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren en te behouden. Onze bewoners zijn jongvolwassenen vanaf 18. Wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen daarbij. Om bij ons te kunnen wonen is een passende indicatie nodig.

94%

Cliënttevredenheid op Zorgkaart Nederland

80%

Kan binnen twee weken bij ons terecht

78%

Vindt uiteindelijk een zelfstandige woning

Over Woonzorg

Over ons

Woonzorg Helmond is een erkende zorginstelling die volop in ontwikkeling is. Kwaliteit staat daarom centraal in het beleid van onze organisatie.

Lees meer

begeleid wonen aanbod

Aanbod

Wij bieden verschillende vormen van (woon)begeleiding aan. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gekeken naar een passende vorm van begeleiding.

Lees meer

Werkwijze begeleid wonen

Werkwijze

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Wij bieden een programma aan waarin jongeren en (jong)volwassenen begeleid worden op weg naar zelfstandig wonen.

Lees meer

Woonzorg Missie

Wij zijn Woonzorg Helmond

"Our story will inspire you"

Woonzorg medewerkers

Jonge en positieve medewerkers

Onze begeleiders zijn jong van geest, ervaren en positief ingesteld. De positiviteit geeft hoop, motiveert, stimuleert en is aanstekelijk!

Woonzorg Nederland

Gediplomeerd en ervaren personeel

Het personeel bij Woonzorg Helmond heeft minimaal HBO werk en denkniveau. Daarbij zijn onze medewerkers oprecht betrokken en gemotiveerd.

Woonzorg Bereikbaarheid

24 uur per bereikbaarheid

Ingeval van nood bieden wij onze cliënten en betrokkenen 24 uur per dag en 7 dagen per week directe hulp. Je belt hiervoor met de bereikbaarheidsdienst.

Woonzorg zelfstandig wonen

Meer dan een dak boven je hoofd

We helpen je grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Op zoek naar begeleid wonen?

AANMELDEN
Woonzorg woning

Wonen in een positieve omgeving

Onze woningen zijn bewust gecentreerd maar het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; ze hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken.

Woonzorg omgeving

We geloven in nature en nurture

Je wordt beïnvloed door genetische factoren maar de omgeving (waar je woont, wie je vrienden zijn, wat je doet met je vrije tijd, etc.) heeft invloed op de richting die je leven op gaat.

Begeleid Wonen Nederland organisatie

Huishoudelijk sfeer & kleine organisatie

We zijn een kleinschalig initiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht kunnen voorzien. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich echt thuis voelen.

Woonzorg activiteiten

Training op maat en Bootcamp

Bewegen is leuk en belangrijk. Het is een mooi moment om samen te werken en plezier te hebben. Hierbij leer je hoe je je energie en andere emoties positief kunt inzetten.

Sanne

Beleidsmaker

Berdien

Project- regio manager

Linda

Cliëntenbureau & begeleider

Anne

Cliëntenbureau & begeleider

Danique

Persoonlijk

begeleider

Loura

Persoonlijk

begeleider

Wil je meer informatie over ons team of weten of er een leuke werkplek voor jou is?

Woonzorg bewoners

Onze bewoners

zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

Kennismakingsgesprek plannen?

woonzorg beschermd traject

Ben jij gemotiveerd?

Onze bewoners zijn jongeren en jongvolwassenen vanaf 18 met een LVG of GGZ-diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ze hebben er zelf voor gekozen met begeleiding te wonen en willen samen met ons de eerste stappen naar zelfstandigheid zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen hen daarbij.

Woonzorg wooninitiatief

Dan zijn wij het ook!

Woonzorg Veldhoven is een kleinschalig wooninitiatief, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit de gemeente nodig.

Woonzorg Eindhoven aanbod

Aanbod

We creëren en overleggen mogelijkheden adhv aanmeldingen met als doel een zo zelfstandig mogelijke woonruimte te realiseren. 

Begeleid wonen trajecten via Woonzorg Helmond

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt verschillende vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Woonzorg Helmond betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Woonzorg groepsbegeleiding

Wonen met groepsbegeleiding

Deze bewoners zijn gemotiveerd om onder begeleiding te wonen maar hebben net iets meer toezicht en begeleiding nodig. De cliënten wonen dan samen met ongeveer 5 anderen en er is altijd genoeg begeleiding aanwezig om ze vooruit te kunnen helpen. Daarnaast is er een 24/7 bereikbaarheidsdienst.

Meer over groepswonen
Woonzorg gezamelijke woonbegeleiding

Gezamelijke

woonbegeleiding 

Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen liggen in gezonde wijken Dit zijn huizen waar je met z’n tweeën of drieën woont. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van onze bereikbaarheidsdienst.

Meer over gezamelijke wonen

Woonzorg zelfstandige woonbegeleiding

Zelfstandige woonbegeleiding

Voor deze vorm van begeleiding hebben we studio’s en appartementen. Het is bedoeld voor degenen die al wat zelfstandiger zijn. We maken begeleidingsafspraken en er wordt echt getraind op het ‘zelf leren doen’. Je wordt klaargestoomd om de volgende grote stap te nemen: geheel zelfstandig in je eigen woning.

Meer over zelfstandig wonen

Woonzorg ambulante woonbegeleiding

Ambulante woonbegeleiding

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding? Woonzorg Helmond biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen.

Woonzorg groepsbegeleiding

We doen het samen

 • Je eigen kamer
 • 4/5 huisgenoten
 • Dagelijkse begeleiding
 • 24/7 bereikbaarheidsdienst
 • Sport & recreatie faciliteiten (oa basketbalplein, voetbalveld)

AANMELDEN

woonzorg gezamelijke woonbegeleiding

Samen met anderen

 • Woonhuis in/rondom Helmond
 • Een of twee huisgenoten
 • Wekelijkse begeleiding
 • 24/7 bereikbaarheidsdienst
 • Verantwoordelijkheid voor je eigen woning waarbij je ondersteunen

AANMELDEN

Woonzorg zelfstandige woonbegeleiding

Je doet het zelfstandig

 • Je eigen studio/appartement
 • Begeleiding gericht op
 • "zelf leren doen"
 • Begeleiding op afspraak
 • 24/7 bereikbaarheidsdienst
 • De volgende stap > geheel zelfstandig in je eigen woning

AANMELDEN

Veelgestelde vragen

Vragen voor je aanmelding?

Begeleid wonen in je eigen woning?

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Wat kost begeleid wonen?

Onze begeleid wonen trajecten worden vergoed vanuit de gemeente en/of SVB. Hiervoor is een indicatie voor ‘beschermd wonen’ nodig. Een indicatie kun je aanvragen via je eigen gemeente. Afhankelijk van je indicatie betaal je zelf wel of geen huur.

Wat als ik al onder begeleiding woon?

Ben je aangesloten bij een andere zorginstelling Maar heb jij het gevoel dat je (beter) past binnen een begeleid wonen traject via Woonzorg? Vraag dan aan je begeleider je bij de aanvraag te helpen of neem contact met ons op.

Is begeleid wonen iets voor mij?

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen is er een indicatie (beschikking) nodig. Heb je dat niet en ben je niet aangesloten bij een andere zorginstelling, dan is het eerste aanspreekpunt je eigen gemeente.

Wat mag ik verwachten van begeleid wonen?

Begeleid wonen via woonzorg betekent een kleinschalig wooninitiatief. Zo dat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden een huiselijke sfeer belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen.

Waarom kies je voor begeleid wonen?

Begeleid wonen is een bewuste keuze die je samen maakt. Bewust kiezen om samen de eerste stappen naar zelfstandigheid te zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis of beperking of andere achtergrond vragen soms om een duwtje in de rug; wij helpen daarbij.

Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie wonen?

Begeleid wonen is voor jongeren vanaf 18 tot een jaar of 30 met een LVG of GGZ diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

Hoe gaan jullie om met klachten?

Elk jaar publiceren we een jaarverslag met daarin al onze klachten welke procedures hiermee gehanteerd worden. Dit kun je terug lezen op https://begeleidwonennederland.nl/organisatie/klachten/

Aanmelden