Vacature: Persoonlijk Begeleider – Woonzorg Tilburg


Ben jij zo’n persoon die anderen enthousiasmeert? En biedt jij graag ondersteuning aan het vergroten en verbeteren van het woon-, werk- en leefklimaat van onze cliënten? Kom je dan bij Woonzorg Tilburg werken?

‘Our story will inspire you!’

Wij willen kwetsbare jongeren vanaf 18 jaar oud uitdagen hun dromen te ontdekken en deze te gaan realiseren. Wij helpen en begeleiden onze cliënten bij het dagelijks functioneren en het vergroten van hun zelfredzaamheid.

Wat ga jij doen

Je legt gemakkelijk en onderhoudt actief contact met de doelgroep en signaleert wensen, behoeften, problemen en ambities. Je bent klantgericht en geeft op een educatieve, recreatieve en creatieve manier hieraan vorm zodat deze wensen, behoeften, problemen en ambities bij de cliënten tot uiting kunnen komen;

Je geeft, op basis van de indicatie die door de gemeenteambtenaar is geformuleerd, vorm aan de zorgplannen. Dit doe je door jouw activiteiten, projecten en/of diensten zodanig vorm en inhoud te geven dat deze kunnen worden uitgevoerd en aansluiten bij
de wensen, behoeften, problemen en ambities van de cliënten.

Je stelt plannen van aanpak op met een beschrijving van de situatie, uitgangspunten, doelstellingen, tijdpad en budget. Daarbij ontwikkel je bijpassende activiteiten;

Je rapporteert dagelijks over jouw begeleidingsactiviteiten en halfjaarlijks stel je voor cliënten zorgplannen en risico-inventarisatielijsten op. Dit doe je op basis van een standaard format. Iedere drie maanden evalueer je de voortgang aan de hand van het opgestelde zorgplan en halfjaarlijks evalueer je het signaleringsplan. Hierin betrek je jouw coördinerend begeleider;

Je draagt bij aan werving van de doelgroep door verschillende partijen te woord te staan over de dienstverlening en beschikbaarheid van zorg;
Door jouw opleidingsachtergrond wordt verondersteld dat je sociale vaardigheden en inlevingsvermogen sterk zijn ontwikkeld waardoor je goed de-escalerend te werk gaat;

Je denkt actief mee over de dienstverlening en levert een bijdrage aan de optimalisering daarvan.

Onze ideale collega

Vanzelfsprekend ben je klantgericht en kun je je mondeling goed uitdrukken. Het is belangrijk dat je ervaring hebt in een vergelijkbare functie en inzicht hebt in de doelgroep.

Je weet onze cliënten te motiveren en bent resultaatgericht. Je hebt een MBO-diploma niveau 4 en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Op secure wijze verricht je administratieve werkzaamheden die aan de functie zijn verbonden zoals het invullen van registratieformulieren en rapportages.
De functie is voor 24 uur per week, dagen in overleg. Bij gebleken geschiktheid kunnen de uren uitgebouwd worden en behoren doorgroeimogelijkheden tot de opties.

Wat bieden wij

Een leuke functie om je verder te ontwikkelen! Je krijgt een halfjaarcontract met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en zelfs de mogelijkheid tot een vast dienstverband.
Deze functie is ingedeeld in schaal 6 van de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.
Wij bieden jou een fijne samenwerking met jonge, energieke collega’s. In onze samenwerking zal je een integere manier van communiceren ervaren. We zijn allemaal enorm betrokken bij de organisatie en onze cliënten. Heb je zin om mee te bouwen aan
onze sterk groeiende organisatie?

Sollicitatieprocedure

‘Let your story inspire us!’ en motiveer waarom je interesse hebt in deze functie. Je
kunt je enthousiasme via brief, filmpje of op een andere creatieve manier mailen. We
hopen op korte termijn gesprekken te kunnen plannen.
We kijken uit naar je reactie!

Persoonlijk begeleider

Momenteel hebben wij geen actuele vacature maar een open solliciatie is altijd welkom!

Als persoonlijke begeleider ben je eerste aanspreekpunt en verantwoordelijke voor de realisatie van de individuele begeleiding van jong volwassenen met een psychische- en/of psychiatrische – en/of verstandelijke beperking. Samen met de cliënt (en eventuele betrokkenen) stel je een individueel zorgplan op en ben je verantwoordelijk dat de afspraken vertaald worden naar dagelijkse zorg, begeleiding en betrokkenheid. Je creëert een veilig klimaat waarin de cliënt zich verder kan ontwikkelen om de zelfredzaamheid te kunnen vergroten.Je stimuleert de cliënt in het aangaan van gezonde relaties met familie, omgeving en betrokken instanties. De begeleiding is gericht op het tegengaan van verwaarlozing en het vergroten van de zelfredzaamheid.Woonbegeleiding hoort tevens tot de werkzaamheden: het realiseren van 24-uurs zorg in een beschermde woonomgeving waarbij de accent zowel ligt op de individuele ondersteuningsvragen als op de leefomgeving in de woningen.

 

Functie eisen

– een afgeronde relevante MBO opleiding- goede communicatievaardigheden- stressbestendig- flexibel

– in het bezit van een rijbewijs en auto- kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband- staat stevig in je schoenen

– affiniteit met de doelgroep

– kennis en ervaring op het gebied van ggz-clienten, autisme en verslavingsproblematiek.

 

Wie zijn wij

Begeleid Wonen Nederland bestaat uit een jong en dynamisch team die zich inzet voor kwetsbare personen vanaf 18 jaar. Begeleid Wonen Nederland helpt en begeleidt haar cliënten bij het dagelijks functioneren en helpt hen te werken naar zelfstandigheid.

Vereiste ervaring: Minstens 3 jaar ervaring. Op het gebied van: GGZ– clienten. autisme en verslavingsproblematiek.

Soort dienstverband: Bepaalde Tijd

Aantal uren: in overleg

Soort dienstverband: Bepaalde Tijd

Sollicitatieformulier

AVG

Download Privacy Verklaring BWN (PDF)

Team

Aanmelden

Vrijwilligerswerk

Enthousiaste vrijwilligers

Wij willen onze cliënten graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. De vrijwilligers die aan Begeleid Wonen Nederland verbonden zijn, spelen hierin een essentiële rol. Zonder hen zou dit onmogelijk zijn!

Heel veel mogelijkheden

Als vrijwilliger kunt u diverse werkzaamheden doen. U kunt bijvoorbeeld een rol spelen in de (geestelijke) verzorging van cliënten. Hiervoor zijn talloze mogelijkheden. Denk aan het ondersteunen van een groepsactiviteit of meehelpen in een huiskamers.

Maar als u liever 1-op-1 contact met de cliënten wilt, kan dat ook. Een praatje, een kleine wandeling of samen op een duofiets: allemaal zaken waarmee u echt het verschil kunt maken. U haalt de cliënten uit de dagelijkse routine en kunt echt even tijd en aandacht aan hen besteden.

U krijgt er enorm veel waardering voor terug. Niet alleen van onze cliënten, maar ook van de beroepskrachten. Maar misschien wilt u liever iets totaal anders doen. Ook dat kan. U kunt bijvoorbeeld de technische dienst of de administratie ondersteunen. In sommige vrijwilligersfuncties werkt u behoorlijk zelfstandig. In andere functies werkt u samen met een beroepskracht of andere vrijwilligers.

Mogelijke taakinhoud op hoofdlijnen:

• Cliënten persoonlijke aandacht geven door gesprekken te voeren.
• Activiteiten opzetten, voorbereiden en uitvoeren.
• Activiteiten promoten onder de doelgroep.
• De ruimte voorbereid / gereed maken voor de activiteiten die plaatsvinden.
• Ondersteunen bij de lunch (boodschappen, tafeldekken ect.)
• Cliënten zo nodig begeleiden / ondersteuning bij lichte handelingen.

Tijd / uren:
• Zaterdag en/of zondag van 11:00 tot 15:00 uur.
• Ma, di, wo, do en/of vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.

Competenties/ vaardigheden
• Affiniteit met de doelgroep (ggz en lvg)
• Gastvrije en goede sociale vaardigheden
• Hygiënisch
• Sfeer creërende persoonlijkheid
• Persoonsgericht
• Flexibel / oplossingsgericht
• Verantwoordelijkheidsgevoel
• Beschikt over inlevingsvermogen, is oprecht, is geduldig en discreet

Vrijwillige inzet biedt voldoening:
• U bent actief betrokken bij de samenleving, u doet sociale contacten op met medevrijwilligers en collega’s.
• U doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor uzelf.
• Vrijwilligerswerk biedt u kansen op persoonlijke groei, om nieuwe ervaringen op te doen en vaardigheden uit te breiden.

Wij bieden een sfeervolle werkomgeving, goede inwerk / proefperiode, begeleiding waar dat nodig is en vergoeden kosten die gemaakt worden om de vrijwillige inzet te kunnen verrichten.

Benodigde vaardigheden

(Be)denken, Aanpakken/doen, Analyseren, Communiceren en coachen, Creatief, Gegevens bijhouden, Ondernemen, Organiseren, Planmatig werken, Samenwerken, Zelfstandig werken

Voordelen

Vrijwillige inzet biedt voldoening:
• U bent actief betrokken bij de samenleving, u doet sociale contacten op met medevrijwilligers en collega’s.
• U doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor uzelf.
• Vrijwilligerswerk biedt u kansen op persoonlijke groei, om nieuwe ervaringen op te doen en vaardigheden uit te breiden.

Doelgroep

Jeugd/jongeren, Mensen met een beperking

Vertrouwenspersoon

Begeleid Wonen Nederland heeft een onafhankelijke vetrouwenspersoon aangesteld voor medewerkers en cliënten die met een bijzondere vraag zitten. Heb je vragen, klachten of problemen op het gebied van een onheuse bejegening tussen bijvoorbeeld andere cliënten, begeleiders en/of collega’s onderling ? Neem dan contact op met de vertrouwenspersoon van Begeleid Wonen Nederland, namelijk: dhr Kasper Leferink.

Contact

Stuur een mailtje naar Kasper Leferink via vertrouwenspersoon@begeleidwonennederland.nl en zij zal je binnen 2 dagen een reactie geven via e-mail of telefoon. Laat dus altijd ook even je telefoon nummer achter in je mail zodat ze sneller contact met je kan opnemen.

Dhr Kasper Leferink zal samen met jou een afspraak maken zodat je al je vragen of problemen kan bespreken. De vertrouwenspersoon heeft als taak om alles wat je wilt bespreken als vertrouwelijk te behandelen en zal de onderwerpen dan ook niet met anderen bespreken, tenzij je hier natuurlijk toestemming voor geeft.

Enkele voorbeelden

Om je op weg te helpen benoemen we hier een aantal voorbeelden wanneer je hulp in kan schakelen van de vertrouwenspersoon.

  • Je durft bepaalde onderwerpen niet te bespreken met je begeleider of coördinator.
  • Je voelt je bedreigd of wordt gepest door cliënten of collega’s.
  • Je komt er als medewerker niet uit met je leidinggevende.
  • Voel jij je (seksueel) geïntimideerd, agressief benaderd of heerst er volgens jou vriendjespolitiek?

Dhr Kasper Leferink kan jou ondersteunen en adviseren en doet zijn best om samen met jou tot een fijne oplossing te komen.

Trajecten

Beschermd wonen Traject 1
– We doen het samen
– Je eigen kamer
– 4/5 huisgenoten
– Dagelijkse begeleiding
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Sport & recreatie faciliteiten (oa basketbalplein, voetbalveld)

 

Beschermd wonen Traject 2
– Samen met anderen
– Woonhuis in/rondom het centrum
– Een of twee huisgenoten
– Dagelijks begeleiding
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Verantwoordelijkheid van een eigen woning waar je ondersteunen

 

Beschermd wonen Traject 3
– Je doet het zelfstandig
– Je eigen studio/appartement
– Begeleiding gericht op ‘zelf leren doen’
– Begeleiding op afspraak
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Klaargemaakt voor de volgende stap: geheel zelfstandig in je eigen woning

 

Wat is beschermd wonen via Begeleid Wonen Nederland?

Wat houdt beschermd wonen bij Begeleid Wonen Nederland in? Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Begeleid Wonen Nederland betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Wat is woonbegeleiding via Begeleid Wonen Nederland?

We helpen je om de dag(en) door te komen, grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. We leren je aan dat je vreugde kunt ervaren vanuit de kleine dingen die je dagelijks moet doen. Samen met je begeleiders creëer je een stabiele omgeving, waarin jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Begeleid Wonen Nederland biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Beschermd wonen in een positieve omgeving

Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren, maar juist een gezonde afstand tussen alle woningen te bewaren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken. Begeleid Wonen Nederland heeft appartementen, woonhuizen en studio’s in en rondom het centrum. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan een woning worden gedeeld met één of twee anderen. Dit doen we omdat ineens helemaal zelfstandig wonen voor sommige jongeren een te grote stap is. In de periode dat je je woning deelt wordt je voorbereid om daarna geheel zelfstandig (begeleid) te gaan wonen in een (ander) appartement of huis van Begeleid Wonen Nederland.

Laten we een plekje voor je vrijhouden

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Begeleid Wonen Nederland betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Aanmelden

Bewoners

Onze bewoners zijn jongeren en jong volwassenen vanaf 18 jaar tot een jaar of dertig met een LVG of GGZ diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ze hebben er zelf voor gekozen met begeleiding te willen wonen en samen met ons de eerste stappen naar zelfstandigheid te zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis of beperking of een andere achtergrond vragen soms om een duwtje in de rug; wij helpen hen daarbij.

Begeleid Wonen Nederland is bewust een kleinschalig wooninitiatief, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te behouden. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen in hun huis. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), de gemeente of je verzekering nodig.

 

Wij kunnen je niet behandelen, maar wij kunnen je wel helpen het juiste pad te bewandelen.

Noodnummer

Noodnummer

Ingeval van nood bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week directe hulp door te bellen naar +31(0)615514***

Het noodnummer is uitsluitend bedoeld voor noodgevallen met betrekking tot clienten die Beschermd Wonen bij Begeleid Wonen Nederland. Cliënten en betrokkenen kunnen gebruik maken van dit nummer.