Trajecten

Beschermd wonen Traject 1
– We doen het samen
– Je eigen kamer
– 4/5 huisgenoten
– Dagelijkse begeleiding
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Sport & recreatie faciliteiten (oa basketbalplein, voetbalveld)

 

Beschermd wonen Traject 2
– Samen met anderen
– Woonhuis in/rondom het centrum
– Een of twee huisgenoten
– Dagelijks begeleiding
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Verantwoordelijkheid van een eigen woning waar je ondersteunen

 

Beschermd wonen Traject 3
– Je doet het zelfstandig
– Je eigen studio/appartement
– Begeleiding gericht op ‘zelf leren doen’
– Begeleiding op afspraak
– 24/7 bereikbaarheidsdienst
– Klaargemaakt voor de volgende stap: geheel zelfstandig in je eigen woning

 

Wat is beschermd wonen via Begeleid Wonen Nederland?

Wat houdt beschermd wonen bij Begeleid Wonen Nederland in? Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Begeleid Wonen Nederland betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Wat is woonbegeleiding via Begeleid Wonen Nederland?

We helpen je om de dag(en) door te komen, grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. We leren je aan dat je vreugde kunt ervaren vanuit de kleine dingen die je dagelijks moet doen. Samen met je begeleiders creëer je een stabiele omgeving, waarin jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Begeleid Wonen Nederland biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Beschermd wonen in een positieve omgeving

Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren, maar juist een gezonde afstand tussen alle woningen te bewaren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken. Begeleid Wonen Nederland heeft appartementen, woonhuizen en studio’s in en rondom het centrum. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan een woning worden gedeeld met één of twee anderen. Dit doen we omdat ineens helemaal zelfstandig wonen voor sommige jongeren een te grote stap is. In de periode dat je je woning deelt wordt je voorbereid om daarna geheel zelfstandig (begeleid) te gaan wonen in een (ander) appartement of huis van Begeleid Wonen Nederland.

Laten we een plekje voor je vrijhouden

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Begeleid Wonen Nederland betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Aanmelden