Gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven is aangewezen centrumgemeente voor Beschermd Wonen voor 14 regiogemeenten (Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel- De Mierden, Son en Breugel, ValkenswaardVeldhoven en Waalre. Woonzorg Eindhoven is sinds 2016 een gecontracteerde zorgaanbieder van de gemeente Eindhoven voor de volgende producten: Maatschappelijke Deelname en werk, Ondersteuning Zelfstandig Leven en Ondersteuning wonen.

GGzE

GGzE biedt verschillende vormen van hulp. GGzE kan clienten ontvangen op afspraak op verschillende locaties, bij je thuis of biedt een tijdelijke opname als het nodig is. GGzE is er voor de client, familie en directe omgeving. Woonzorg Eindhoven werkt nauw samen met GGzE en verwijst zowel als ontvang diverse verwijzingen voor clienten met een passende hulpvraag.

WIJeindhoven

WIJeindhoven is een organisatie die huishoudens ondersteunt op het gebied van:

  • Zorg en Opvoeding
  • Werk en Inkomen
  • Huishouding en Klussen
  • Vervoer (mobiliteit)
  • Wonen en Ontmoeten

WIJeindhoven zorgt ervoor dat mensen zelf controle op hun eigen leven behouden. Als er ondersteuning nodig is, dan organiseert WIJeindhoven dit samen met de klant zo dicht mogelijk bij huis. WIJeindhoven kijkt naar het eigen kunnen van mensen (eigen kracht) en hun sociale omgeving (samenkracht) en is een samenwerking tussen allerlei partijen in de stad en met de klant. Er is een wijkteam actief in de volgende wijken: Gestel, Meerhoven, Stratum, Strijp-Oost, Tongelre/Centrum, Woensel Acht & Aanschot, Woensel-Noord Ontginning, Woensel-Noordoost, Woensel-Zuidoost en Woensel-Zuidwest.

Stichting Door!

Het doel van DOOR! is om cliënten die verblijven bij zorgaanbieders en toe zijn aan zelfstandig wonen, toegang te bieden tot reguliere woonruimte. Het gaat om mensen die vaak een zware en moeilijke fase in hun leven hebben doorgemaakt. Zij vinden binnen DOOR! hun weg naar zelfstandig wonen. Allereerst omdat zij ongelooflijk gemotiveerd zijn om dit doel te bereiken. Samen met hun woonbegeleider en woningcorporatie verwezenlijken zij hun droom. Na een periode van behandeling of persoonlijke problemen willen deze mensen weer een zo normaal mogelijk leven leiden, net als iedereen.

Een succesvol DOOR! traject
Dat is altijd het resultaat van keihard werken. De cliënt, die uitstroomt vanuit een instelling, de woonbegeleider en de woningcorporatie trekken een jaar lang intensief samen op. Met meestal als mooi eindresultaat dat de cliënt de woning waarin hij een jaar geleerd heeft om zelfstandig te wonen, het huurcontract op zijn eigen naam krijgt.

DOOR! Wildcard
De Wildcard maakt het voor zorgaanbieders, die niet vast in DOOR! participeren, mogelijk om cliënten die zij begeleiden aan te melden voor een woonbegeleidingstraject via DOOR! Hiermee geven we ook deze cliënten kans om op de DOOR! manier de weg naar zelfstandig wonen te vinden

PWR House

PWR House: Van even geen raad, tot alles in staat!

Onze kerntaak is het realiseren van een positieve gedragsverandering bij jongeren en jongvolwassenen die dit nodig hebben tijdens hun tocht naar volwassenheid. Het doel is dat zij de regie nemen over hun eigen leven, zich op een maatschappelijk geaccepteerde manier gedragen en ontwikkelen, perspectief hebben op een zinvolle toekomst en op een positieve wijze (kunnen) deelnemen aan het maatschappelijke verkeer.

PWR House is opgericht in 2012. We hebben we ons de afgelopen vijf jaar ontwikkeld van een nieuwkomer in de markt tot een zelfbewuste organisatie die haar plaats binnen het sociaal domein heeft bewezen

Colour Kitchen

Maatschappelijke impact maken, daar draait het om bij The Colour Kitchen. Dat doen we met een commercieel hospitality-concept met een groot maatschappelijk hart. Samen met onze gasten en partners maken wij het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. We leiden ze in onze horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Om nog meer sociale impact te maken, ontwikkelden we de campagne NO SOCIAL WASTE, waarmee wij de barricaden opgaan. Het doel: al het onbenut talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren – geen talent mag onbenut blijven!

 

Onze Kracht

De kracht van The Colour Kitchen is aandacht. Meer aandacht voor de leerlingen, onze medewerkers, maar ook onze gasten. Deze aandacht zorgt ervoor dat onze medewerkers graag bij The Colour Kitchen werken; mensen voelen zich bij ons thuis. En dat merk je aan de oprechte gastvrijheid die je bij ons ervaart. Ook zorgt het voor een sfeer waarin gasten sympathie hebben voor de leersituatie van onze leerlingen. De leerlingen zijn eerlijk, durven zichzelf te zijn en dat zie en voel je.

Project Breakout

Het Breakout team organiseert sinds 1997 ervaringslerende survivalactiviteiten en ondersteunende, activerende en individuele begeleiding en coaching voor jongeren met en zonder beperking. Denk hierbij aan een stoornissen zoals ADHD-ADD en stoornissen binnen het autistische spectrum en andere psychische problemen. De activiteiten worden gehouden op uitdagende locaties in binnen- en buitenland. Het zelf handelen en zelf ervaren staat bij onze activiteiten centraal.

Het Breakout team organiseert sinds 1997 ervaringslerende survivalactiviteiten en ondersteunende, activerende en individuele begeleiding en coaching voor jongeren met en zonder beperking. Denk hierbij aan een stoornissen zoals ADHD-ADD en stoornissen binnen het autistische spectrum en andere psychische problemen. De activiteiten worden gehouden op uitdagende locaties in binnen- en buitenland. Het zelf handelen en zelf ervaren staat bij onze activiteiten centraal.

Stichting Leuk je te Ontmoeten!

Stichting Leuk je te Ontmoeten richt zich op mensen uit regio Eindhoven. In principe is iedereen welkom. We richten ons echter voornamelijk op mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking en/of mensen die graag wat extra ondersteuning willen in het aangaan van nieuwe contacten.

Wij richten ons op mensen die graag naar een ‘normaal café’ gaan midden in de samenleving. We horen vaak dat er veel mensen zijn die niet volledige aansluiting vinden bij het ‘reguliere uitgaansleven’. Tegelijkertijd voelen zij zich ook niet 100% thuis op een soos-avond. Wij proberen daarom juist een sfeer en omgeving te creëren die nét iets laagdrempeliger en toegankelijker is dan het gewone uitgaansleven.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het behoorlijk spannend kan zijn om alleen naar een ontmoetingsavond te gaan. Een nieuwe plek met veel onbekenden. Sommige mensen vinden het gezellig of prettig om een bekende mee te nemen en dat mag!

Een aantal voorbeelden om je een goede indruk te geven van de doelgroep:

Mensen uit Eindhoven en omgeving;
Mensen met een (licht) verstandelijke beperking;
Mensen met een vorm van autisme en/of soortgelijke problematiek;
Mensen die kampen met eenzaamheid en graag hun netwerk uitbreiden/versterken;
Mensen die gewoon zin hebben in een gezellig avondje uit;
Overige mensen met soortgelijke hulpvraag/behoefte, tenslotte is iedereen uniek en welkom!
Dus kom jij uit regio Eindhoven en herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Dan ben je van harte welkom.

Weet je nog niet zeker of jij aansluiting zult vinden bij de ontmoetingsavonden? Neem dan gerust contact met ons op, we denken hier graag over mee!

Wijkagent – Politie

Veiligheid staat bij ons voorop en samen staan we altijd sterker! Samen met de wijkagenten zorgen we ervoor dat al onze locaties 24/7 veilig zijn. Hartelijk dank Joep voor de leerzame dag

Pandor

Pandor is een SKJ geregistreerde organisatie voor jeugdhulpverlening en WMO.