Beschermd Wonen via Woonzorg Eindhoven
Video Aspect Ratio: 4:1

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen.

Wij kunnen je niet behandelen, maar wij kunnen je wel helpen het juiste pad te bewandelen.

Wat is beschermd wonen via Woonzorg Eindhoven?

Wat houdt beschermd wonen bij Woonzorg Eindhoven in? Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt om een aantal vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren, enzovoort. Wonen bij Woonzorg Eindhoven betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid

Woonbegeleiding is meer dan een woning

Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Woonzorg, waar wonen thuis wordt

Wij helpen je om de dag(en) door te komen, grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. We leren je dat je vreugde kunt ervaren vanuit de kleine dingen die je dagelijks moet doen. Samen met je begeleiders creëer je een stabiele omgeving, waarin jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg Eindhoven biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuiskomen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

In een positieve omgeving

Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren, maar juist een gezonde afstand tussen alle woningen te bewaren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken. Woonzorg Eindhoven heeft appartementen, woonhuizen en studio’s in en rondom het centrum. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan een woning worden gedeeld met één of twee anderen. Dit doen we omdat ineens helemaal zelfstandig wonen voor sommige jongeren een té grote stap is. In de periode dat je je woning deelt wordt je voorbereid om daarna geheel zelfstandig (begeleid) te gaan wonen in een (ander) appartement of huis van Woonzorg Eindhoven.

Zullen we een plekje vrij houden voor je?