Woonbegeleiding via Woonzorg Eindhoven
Video Aspect Ratio: 16:9

Waar begeleid wonen, thuis wordt

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen

Bekijk ons aanbod

Waar begeleid wonen, thuis wordt.

Zelfstandig wonen hoef je niet alleen te doen.

Bekijk ons aanbod

Begeleid wonen via Woonzorg Eindhoven

Woonzorg Eindhoven is een kleinschalig wooninitiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren en te behouden. Onze bewoners zijn jongeren en jongvolwassenen vanaf 18 tot een jaar of 30. Wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen daarbij. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit de gemeente nodig.

Contact opnemen

Over ons

Woonzorg Eindhoven is een erkende zorginstelling die volop in ontwikkeling is. Kwaliteit staat daarom centraal in het beleid van onze organisatie.

Aanbod

Wij bieden verschillende vormen van (woon)begeleiding aan. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gekeken naar een passende vorm van begeleiding.

Lees meer

Werkwijze

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Wij bieden een programma aan waarin jongeren en (jong)volwassenen begeleid worden op weg naar zelfstandig wonen.

Lees meer

Wij zijn Woonzorg Eindhoven

Kennismaking inplannen?

Jonge en positieve medewerkers

Onze begeleiders zijn jong van geest, ervaren en positief ingesteld. De positiviteit geeft hoop, motiveert, stimuleert en is aanstekelijk!

Gediplomeerd en ervaren personeel

Het personeel bij Woonzorg Eindhoven heeft minimaal HBO werk en denkniveau. Daarbij zijn onze medewerkers oprecht betrokken en gemotiveerd.

24 uur per bereikbaarheid

Ingeval van nood bieden wij onze cliënten en betrokkenen 24 uur per dag en 7 dagen per week directe hulp. Je kunt hiervoor bellen met onze bereikbaarheidsdienst.

Meer dan een dak boven je hoofd

We helpen je grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Wonen in een positieve omgeving

Onze woningen zijn bewust niet gecentreerd. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; ze hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken.

We geloven in nature en nurture

Je wordt beïnvloed door genetische factoren maar de omgeving (waar je woont, wie je vrienden zijn, wat je doet met je vrije tijd, etc.) heeft invloed op de richting die je leven op gaat.

Huishoudelijke sfeer & kleine organisatie

Woonzorg Eindhoven is een kleinschalig wooninitiatief. Hier is heel bewust voor gekozen, zodat we onze bewoners van echte aandacht kunnen voorzien. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen.

Boks en personal training

Bewegen is leuk en belangrijk. Het is een mooi moment om samen te werken en plezier te hebben. Hierbij leer je hoe je je energie en andere emoties positief kunt inzetten.

Op zoek naar begeleid wonen?

We hebben géén wachtlijst!

A

A
NMELDEN

 • Trotse partner van

  Gemeente 

  Eindhoven

  Woonzorg Eindhoven is de gecontracteerde aanbieder en partner van de gemeente Eindhoven.

  GGzE

  GGzE draagt met regelmaat haar cliënten over aan Woonzorg Eindhoven zodat zij door kunnen stromen.

  WIJ

  eindhoven

  WIJ Eindhoven is een belangrijke doorverwijzer en partner van Woonzorg Eindhoven.

  Stichting

  Door!

  DOOR! is een samenwerkingsverband van opvang- en zorgaanbieders en woningcorporaties in de regio Eindhoven

  PWR

  House

  Dagbesteding waar je leert om met passie, wilskracht en resultaat te werken aan jezelf en je toekomst.

  Colour

  Kitchen

  The Colour Kitchen is een sociale organisatie waar je de kans krijgt om als dagbesteding mee te helpen.

  https://begeleidwonennederland.nl/partners/project-breakout/

  Project 

  Breakout

  Breakout bereikt jongeren door avontuurlijke activiteiten te organiseren om hun attitudes en referentiekader bij te stellen.

  Stichting Leuk je te Ontmoeten

  Stichting Leuk je te ontmoeten brengt inwoners uit Eindhoven met dezelfde (hulp) vraag/behoefte samen.

  beschermd wonen bewoners

  Onze bewoners

  zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

  Ben jij gemotiveerd?

  Onze bewoners zijn jongeren en jongvolwassenen vanaf 17 tot een jaar of 30 met een LVG of GGZ-diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Ze hebben er zelf voor gekozen met begeleiding te wonen en willen samen met ons de eerste stappen naar zelfstandigheid zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen hen daarbij.

  Dan zijn wij het ook!

  Woonzorg Eindhoven is een kleinschalig wooninitiatief, zodat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen. Om bij ons te kunnen wonen is een indicatie vanuit de gemeente nodig.

  AANMELDEN?

  Ben je op zoek naar een zelfstandige woonruimte of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg Eindhoven biedt naast begeleid wonen ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen.

  Ambulante begeleiding

  Gezamelijke 

  begeleiding 

  Wij geloven in Nature en Nurture.

  Door een stabiele omgeving te creëren voorzien wij jou van de juiste basis op weg naar zelfstandigheid.

  Nature en Nurture

  Aan de ene kant wordt je welbevinden beïnvloed door genetische factoren. Aan de andere kant heeft ook de omgeving (waar je woont, wie je vrienden zijn, wat je doet met je vrije tijd, etc.) invloed op de richting die je leven op gaat. Wij geloven oprecht in de kracht van een positieve omgeving. Door het creëren van een stabiele (woon)omgeving, voorzien wij jou van de juiste basis op weg naar zelfstandigheid.

  Je eigen begeleider

  Het team van Woonzorg Eindhoven bestaat uit een groep ervaren professionals die naast professionaliteit allemaal een gemeenschappelijk kenmerk met zich meedragen, namelijk: Positiviteit. De positiviteit van onze begeleiders geeft hoop, motiveert, stimuleert en is aanstekelijk!

  Gezamenlijk kijken we met welke begeleider je een goede klik hebt en hoe we samen jouw pad naar zelfstandigheid kunnen bewandelen

  Afhankelijk van jouw hulpvraag

  Woonzorg Eindhoven heeft appartementen, woonhuizen en studio’s in en rondom Eindhoven. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan een woning worden gedeeld met één of twee anderen. Dit doen we omdat ineens helemaal zelfstandig wonen voor sommige jongeren een té grote stap is. In de periode dat je je woning deelt wordt je voorbereid om daarna geheel zelfstandig (begeleid) te gaan wonen in een (ander) appartement of huis van Woonzorg Eindhoven.

  Een stabiele omgeving

  Wil je graag zelfstandig wonen in Eindhoven maar heb je te maken met een stoornis of een beperking? Dan kan het soms lastig zijn om een dag of een week door te komen, laat staan te genieten van je dagen. Het lijkt vaak bijna overleven.

  Woonzorg Eindhoven helpt je niet alleen om je dag(en) door te komen, we bieden jou de handvatten om de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen. Onze begeleiding bij zelfstandig wonen is gericht op het leren plezier te ervaren tijdens de dagelijkse bezigheden. We leren je dat je vreugde kunt ervaren vanuit de kleine dingen die je dagelijks moet doen. Samen met je begeleider creëer je een stabiele omgeving, waarin jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

  En doorstromen!

  Het doel van jouw aanmelding bij ons is om zo goed mogelijk op eigen benen te leren staan en dat in je eigen leefomgeving. Heb je al grote stappen weten te zetten tijdens jouw tijd bij ons en ben je klaar om uit te stromen dan kunnen we je helpen bij het vinden van je eigen woning of we starten een traject via DOOR!

  Aanbod

  Na ontvangst van je aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je contact opnemen via clientenbureau@woonzorgeinhoven.nl.

  beschermd wonen trajecten

  Wonen met groepsbegeleiding

  beschermd wonen trajecten

  Gezamelijke

  woonbegeleiding 

  beschermd wonen trajecten

  Zelfstandige woonbegeleiding

  beschermd wonen trajecten

  Ambulante woonbegeleiding

  Ik heb geen inkomen, geen woning en ik heb zorg nodig.

  Informatie voor de gemeente


  Product: Ondersteuning Wonen, outputgericht, midden inclusief wooncomponent met productcode 15A04. 


  Deze situatie past bij mij

  Ik heb een inkomen, geen woning en ik heb zorg nodig.

  Informatie voor de gemeente 


  Product: Ondersteuning Wonen, outputgericht, midden exclusief wooncomponent met productcode 15A05.


  Deze situatie past bij mij

  Ik heb een inkomen en een woning en ik heb zorg nodig.

  Informatie voor de gemeente


  Product: Ondersteuning Zelfstandig Leven - Plus met productcode 10A60.

     Deze situatie past bij mij

  Wonen met groepsbegeleiding

  Deze bewoners zijn gemotiveerd om onder begeleiding te wonen maar hebben net iets meer toezicht en begeleiding nodig. De cliënten wonen dan samen met ongeveer 5 anderen en er is altijd genoeg begeleiding aanwezig om ze vooruit te kunnen helpen. Daarnaast is er een 24/7 bereikbaarheidsdienst.

  Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis, een beperking of een andere achtergrond vragen soms om een steuntje in de rug; wij helpen hen daarbij.

  Aanmelden

  Gezamenlijke

  woonbegeleiding 

  Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken Dit zijn huizen waar je met z’n tweeën of drieën woont. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van onze bereikbaarheidsdienst.

  Aanmelden

  Zelfstandige en ambulante woonbegeleiding

  Voor deze vorm van begeleiding hebben we studio’s en appartementen. Het is bedoeld voor degenen die al wat zelfstandiger zijn. We maken begeleidingsafspraken en er wordt echt getraind op het ‘zelf leren doen’. Je wordt klaargestoomd om de volgende grote stap te nemen: geheel zelfstandig in je eigen woning.

  Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding? Woonzorg Eindhoven biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen.

  Veelgestelde vragen

  Vragen voor je aanmelding?

  Begeleid wonen in je eigen woning?

  Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

  Wat kost begeleid wonen?

  Onze begeleid wonen trajecten worden vergoed vanuit de gemeente. Hiervoor is een indicatie voor ‘beschermd wonen’ nodig. Een indicatie kun je aanvragen via je eigen gemeente.

  Wat als ik al onder begeleiding woon?

  Ben je aangesloten bij een andere zorginstelling Maar heb jij het gevoel dat je (beter) past binnen een begeleid wonen traject via Woonzorg? Vraag dan aan je begeleider je bij de aanvraag te helpen of neem contact met ons op.

  Is begeleid wonen iets voor mij?

  Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen is er een indicatie (beschikking) nodig. Heb je dat niet en ben je niet aangesloten bij een andere zorginstelling, dan kunnen wij je stapsgewijs helpen en begeleiden bij het aanvragen hiervan.

  Wat mag ik verwacht van begeleid wonen?

  Begeleid wonen via woonzorg betekent een kleinschalig wooninitiatief. Zo dat we onze bewoners van echte aandacht en de nodige begeleiding kunnen voorzien. Wij vinden een huiselijke sfeer belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners zich ook echt thuis voelen.

  Waarom kies je voor begeleid wonen?

  Begeleid wonen is een bewuste keuze die je samen maakt. Bewust kiezen om samen de eerste stappen naar zelfstandigheid te zetten. Ervaringen uit het verleden, leven met een stoornis of beperking of andere achtergrond vragen soms om een duwtje in de rug; wij helpen daarbij.

  Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie wonen?

  Begeleid wonen is voor jongeren vanaf 18 tot een jaar of 30 met een LVG of GGZ diagnose. Maar wat hun achtergrond ook is, onze bewoners hebben allen iets gemeen: ze zijn gemotiveerd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten.

  Aanmelden

  Ben jij er klaar voor?
  • Hier kun je jezelf kort voorstellen en je situatie beschrijven. Probeer dit zo uitvoerig mogelijk te doen dan kunnen we je beter helpen.