Wij hebben diverse zelfstandige studio's beschikbaar.
Reserveer je plekje

Page content

Trajecten

Trajecten

Wat zijn de verschillen tussen onze trajecten?

Beschermd wonen Traject 1

We doen het samen

Je eigen kamer

4/5 huisgenoten

Dagelijkse begeleiding

24/7 bereikbaarheidsdienst

Sport & recreatie faciliteiten (oa basketbalplein, voetbalveld)

 

Beschermd wonen Traject 2

Samen met anderen

Woonhuis in/rondom Eindhoven

Een of twee huisgenoten

Dagelijks begeleiding

24/7 bereikbaarheidsdienst

Verantwoordelijkheid van een eigen woning waar je ondersteunen

 

Beschermd wonen Traject 3

Je doet het zelfstandig

Je eigen studio/appartement

Feature Begeleiding gericht op ‘zelf leren doen’details

Begeleiding op afspraak

24/7 bereikbaarheidsdienst

Klaargemaakt voor de volgende stap: geheel zelfstandig in je eigen woning

 

Wat is beschermd wonen via Woonzorg Eindhoven?

Wat houdt beschermd wonen bij Woonzorg Eindhoven in? Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Woonzorg Eindhoven betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.

Woon je bij ons, dan vindt de woonbegeleiding plaats in de woningen zelf. Je sluit dan een huurovereenkomst voor het gebruik van de woonruimte. De overeenkomst is onlosmakend verbonden met de begeleiding die je ontvangt. De kosten van de woning betaal je zelf en de begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Wat is woonbegeleiding via Woonzorg Eindhoven?

We helpen je om de dag(en) door te komen, grip te krijgen op het leven en daarin je eigen plek te vinden. We leren je aan dat je vreugde kunt ervaren vanuit de kleine dingen die je dagelijks moet doen. Samen met je begeleiders creëer je een stabiele omgeving, waarin jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Woon je nog thuis of woon je al zelfstandig, maar heb je behoefte aan structurele begeleiding bij dagelijkse of wekelijkse bezigheden? Woonzorg Eindhoven biedt ook ambulante begeleiding, waarbij onze begeleiders bij jou thuis komen. Begeleiding wordt vergoed vanuit de WMO of WLZ.

Beschermd wonen in een positieve omgeving

Wij hebben ervoor gekozen om onze woningen niet te centreren, maar juist een gezonde afstand tussen alle woningen te bewaren. Het is niet zichtbaar dat de woningen bedoeld zijn voor begeleid wonen; de woningen hebben een doorsnee karakter en liggen in gezonde wijken. Woonzorg Eindhoven heeft appartementen, woonhuizen en studio’s in en rondom Eindhoven. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan een woning worden gedeeld met één of twee anderen. Dit doen we omdat ineens helemaal zelfstandig wonen voor sommige jongeren een te grote stap is. In de periode dat je je woning deelt wordt je voorbereid om daarna geheel zelfstandig (begeleid) te gaan wonen in een (ander) appartement of huis van Woonzorg Eindhoven.

Laten we een plekje voor je vrijhouden

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd hebben. Zelfstandig wonen vraagt vaardigheden: voor jezelf zorgen, een netwerk opbouwen, je werk(plek) behouden, je geld goed beheren enzovoort. Wonen bij Woonzorg Eindhoven betekent dat je leert om op eigen benen te staan. Samen zetten we de eerste stappen naar jouw zelfstandigheid.